Vissa länder lämpar sig bättre än andra som resmål för de som inte bara vill ligga på stranden och vila under semestern, utan hålla sig aktiva med olika sporter. Ett sådant land är Frankrike, som med sitt varierande landskap kan erbjuda en mängd sporter och aktiviteter för turister.

Som exempel lämpar sig Frankrike utmärkt för en cykelsemester. Med cykel får man se mer av landskapet och komma närmare naturen än man skulle om man färdades samma sträcka med bil. Dessutom erbjuder cykling fler tillfällen att ta in på småvägar man kanske skulle välja bort med bil, och tala med människorna på orten. I Frankrike susar man bland annat förbi vingårdar i det vackra landskapet. Om man åker med en arrangerad cykelresa blir det dessutom en mycket behaglig och lättsam upplevelse, eftersom det oftast ingår en följebil som åker efter med all packning.bicycle-747076_1280

Ett annat färdmedel som kan ta dig genom Frankrikes vackra landskap samtidigt som du upplever naturen och får motion är häst. Flera researrangörer anordnar nämligen ridningsresor till bland annat Provence i Frankrike. En trevlig resa är till exempel att göra dagsritter mellan de många pensionaten som finns i just Provence. Turerna som arrangeras varierar i längd mellan en dag och en vecka, och kan därför med fördel kombineras med exempelvis språkstudier.

En klassisk aktivitet på semester är golf, och flera researrangörer anordnar paketresor med golftema till Frankrike. Banorna i Frankrike lockar spelare från andra länder av olika anledningar – det kan vara banans läge i ett vackert landskap, eller ett särskilt svårt eller speciellt hål på banan. En annan anledning att söka sig till Frankrike på golfsemestern istället för de stora golfländerna som Spanien och Portugal kan vara att man har chansen att upptäcka ett oexploaterat smultronställe, som är befriat från turister.

 

Taggar