Är priset avgörande för om du kan åka på solsemester till utlandet? Då kan en sista minuten-resa kanske vara lösningen för dig?

Sista minuten, restresor, billiga resor. I verkligheten handlar det om resor som resebyråerna inte får sålt och därför säljer billigt till resenärer som har is i magen och vågar vänta på det rätta erbjudandet. Hur hittar man dem och vad ska man tänka på?

 

Sök, sök, sök!

Det lättaste sättet är att använda sig av en resesökmaskin. Här kan du nämligen lätt få en översikt över priserne i markedet. Sök t.ex. efter olika avresedatum, destinationer och reslängd.

Om du nöjer dig med att söka på avresedatum och lägsta pris, kan du kanske få upp ögonen för resmål, som du inte själv hade tänkt på. Det kan också löna sig att titta på, om det kanske finns resor till ett annat flygfält än det som ligger närmast destinationen.

 

Hitta speciella resmål

Det är ofta stor efterfrågan på de populäraste resmålen, vilket gör att priserna till dem är högre. Våga gå mot strömmen, och välj bort de resmål, som alla pratar om i år. Om du istället satsar på ett annat resmål, kommer du helt säkert att få en billigare resa. Du kan dessutom hitta fram till en destination, som du aldrig hade tänkt på annars. Vem vet, det kanske blir den nya favoriten?

 

Vädret spelar en stor roll

Vädret är också en viktig faktor, när vi talar om sista minuten-resor. Är vädret bra här hemma, så faller efterfrågan på resor, och då faller även priserna. Är vädret däremot dåligt, vill fler gärna resa bort, och så stiger priserna. Så även om solen skiner här hemma, kan det ändå vara en god idé att se, om charterbolagen inte har ett bra erbjudande. Klicka här för restresor.

 

Res på udda tidpunkter

Har du mindre barn under skolåldern, eller om du reser utan barn, bör du undgå att resa i skolloven och på helgdagar. De lägsta priserna hittar du nämligen oftast i veckorna före och efter skolloven. Andra billiga reseperioder kan vara:

  • Efter nyår och fram till sportlovet.
  • I maj och juni fram till Midsommar.
  • I slutet av augusti och början av september.
  • Sista veckan i november och fram till veckan innan jul.

 

Spontant med kort varsel

Om du inte är begränsad av att behöva resa i en bestämd vecka eller på en bestämd dag, kan det verkligen löna sig att ha lite eller ganska mycket is i magen. De helt billiga resorna får du ofta genom att vänta ända till helt tätt på avresedagen, om det alltså inte är i högsäsongen. Du skal bara se till att ha packat väskorna och ha passet redo!