Att resa på semester utomlands är alltid en trevlig upplevelse. Oavsett om man tycker mycket om djur eller inte så är en safari alltid en spännande och häftig upplevelse för såväl vuxna som barn. Safariturer av olika slag finns i många länder världen över men det man kanske främst förknippar med ordet är en biltur bland savannens djur i Afrika.

Olika typer av safari

När man åker på safari får man möjlighet att på nära håll uppleva stora djur som giraffer, lejon, elefanter, noshörningar, zebror och andra savanndjur. Det finns också andra typer av safariresor som till exempel bäversafari, älgsafari, björnsafari, valsafari, sälsafari och liknande. Under vildmarksexpeditioner som dessa får man möjlighet att möta djuren i dess naturliga miljöer och fotografera dem. Detta är en spännande aktivitet som passar de flesta människor och tilltalar gamla som unga. En safaritur ger ett minne för livet!

Young blond lady on safari standing in open roof jeep observing wild animals through binoculars.

Säkerhet på safari

Att vistas i outforskad natur med stora, vilda djur som kan vara potentiellt farliga för människor är spännande. Det är dock viktigt att man tänker på säkerheten. För att ingen ska komma till skada under en safari på savannen bland lejon och noshörningar, färdas man tillsammans i en bilkortege med en guide. Det är viktigt att inte lämna bilen och att se till att fönstren är uppvevade, för att säkerheten hos personerna i bilen ska kunna garanteras. Vissa bilar har öppningar i taket för att man ska kunna fotografera men samtidigt vara säker.

På safari i Afrika

Safari förknippar man med Afrika och savannens många majestätiska djur. I Afrika finns det många kända nationalparker som erbjuder safariturer där dessa djur kan ses på kort avstånd. Det enklaste sättet att boka sin safariresa och försäkra sig om dess kvalitet, är att boka genom en arrangör som har god kännedom och kunskap om safariresor i Afrika. Genom att boka här kan man känna sig trygg i att man får en hög kvalitet på resan och samtidigt ett bra pris.

Kör själv på savann

Om du känner att du själv vill lägga upp din safari, kan du välja att själv framföra ditt hyrda fordon på savannen. Vill du istället koncentrera dig på att uppleva djur och natur finns det möjlighet att hyra en chaufför och låta denne ta hand om körningen. Programmet lägger du upp på egen hand utifrån dina egna intressen och önskemål, beroende på vad du vill uppleva. Du kan följa din egen takt och göra de stopp du själv vill, när du vill, utan att behöva ta hänsyn till andra människor.

De fem stora savanndjuren

Under safarituren i Afrika är det nästan ett måste att försöka se till att uppleva de fem stora djuren. Med dessa menas: den afrikanska elefanten, buffeln, lejonet, leoparden och noshörningen. Dessa djur jagades förr i tiden och att fälla en av dem var hett eftertraktat, på grund av den svåra och farliga jakten som tog plats på savannen. Nuförtiden används uttrycket ””the big five”” i en annan bemärkelse; nämligen bland turister på safari i Afrika, som har en checklista på dessa fem djur som de gärna vill få syn på.

En upplevelse för livet

Att åka på safari i Afrika är någonting alla borde göra någon gång under sin livstid. Det finns många djur att se i de afrikanska länderna så det är viktigt att man anlitar en bra och seriös arrangör, som kan hjälpa dig att uppnå ditt mål med resan. Boka din resa idag för att få chansen att se dessa djur!