Som golffantast vill man självklart uppleva de bästa golfbanorna som världen har att erbjuda. Det gör man lättast genom en golfresa, som kan företas med huvudsyftet att spela golf eller för att kombinera semestern med sin favoritsport. Många researrangörer har paketresor där boende ingår, starttider på golfbanan är förbokade och man kan få extra hjälp och service av golfvärdar. Boendet kan variera från de enklare varianterna till lyxhotell, och olika banor passar för nybörjare eller mer erfarna golfare.

Lady_golferEtt land som lockat allt fler golfturister på senare år är Turkiet, där ett omfattande utbyggnadsprogram pågår. Man bygger golfbanor och lyxhotell för fullt, och priserna är förvånansvärt låga – här kan du bo på ett femstjärnigt hotell för samma pris som ett trestjärnigt i till exempel Spanien eller Portugal, som är klassiska golfreseländer. Detta har gjort att många golfare söker sig till Turkiet istället för de traditionella golfresemålen. Framförallt staden Belek, vid Medelhavet, har blivit populär, där det finns hela 14 golfbanor. Det beror på att turkiska och utländska investerare 1994 började satsa stort på att utveckla vad som tidigare varit en liten jordbruksby till landets största golfcentrum. Innan dess var golf inte en stor sport i Turkiet, trots att en av världens äldsta golfklubbar finns här, Constantinople Golf Club, som bildades 1895.

Om du föredrar att själv plocka ihop din resa kan Belgien rekommenderas. Här är golfen fortfarande en exklusiv sport, men trots det är det prisvärt att spela på banorna. I Belgien är golfen ungefär en tiondel så populär som i Sverige, sett till antalet medlemmar i golfklubbar, och kan således jämföras med hur sporten var på 50-talet i Sverige. Även på andra sätt är golfen i Belgien som en tidsresa. På banan Pierpont utanför Bryssel är byggnaderna från 1700-talet, och har anor från 1300-talet. Du spelar i en miljö av böljande, gröna kullar, men får räkna med regn då och då. Till Belgien går inga charterresor, så du är hänvisad till att fixa eget boende. Det kan dock vara skönt att i alla fall slippa tänka på maten när man är på resande fot, särskilt om man är ett stort sällskap. Då kan catering vara ett bra alternativ. Du kan få hjälp med catering i Stockholm, på Sandys.se.