Om resor och fotboll är två av dina intressen har du ett utmärkt läge att kombinera de två. När flygen börjar gå tätare till länder med underbar fotbollskultur är det nämligen många som väljer att åka och se en fotbollsmatch live. Få saker slår upplevelsen som du får på plats på någon av de stora arenorna runt om i Europa, och det finns gott om alternativ även för den kräsne. Inom en radie på ett par timmars flygresa kan du nå några av världens största fotbollsklubbar, och om du säkrar en biljett kan det bli ett minne för livet.

 

Valet av liga och land för din fotbollsresa beror förstås på dina egna preferenser. För många svenskar har England en särskild plats i hjärtat tack vare en lång tradition av tv-sända matcher på lördagseftermiddagarna. Genom Tipsextra fick en generation svenskar en relation till mer eller mindre obskyra lag som Wolverhampton, Leicester och Crystal Palace. Numera är kanske större lag som Liverpool och Manchester United mer populära. Premier League är alltid ett säkert kort för en fotbollsresa med dess fantastiska stämning och brittiska kultur. Dessutom är flygkommunikationerna goda till London såväl som till norra England.

 

Om du avskräcks av det osäkra vädret på de brittiska öarna och vill se samma kvalitet i ett varmare klimat är kanske Spanien och La Liga något för dig. Både Barcelona och Real Madrid spelar på magnifika arenor med de bästa spelarna, och dessutom är städerna alltid värda ett besök. Om du lockas av andra delar av Spanien finns det bra fotbollslag även i Malaga, Sevilla, San Sebastian och Valencia. Om det inte känns tillräckligt exotiskt att du söka dig utanför Europa. Vad sägs om att se fotboll på en kokande arena i Buenos Aires? Eller varför inte åka till fotbollens spirituella hemland Brasilien och se bollkonster på hög nivå? För den som älskar att se fotboll live är varje del av världen ett potentiellt resmål.

 

Hur mycket man än skulle vilja kan man dock inte se alla matcher på plats – tid och pengar kan göra att du väljer att se vissa matcher på tv istället. Med dagens högupplösta tv-apparater kan även det vara en härlig upplevelse, och du kan alltid försöka göra det så trevligt som möjligt i soffan istället. Ett sätt att förhöja upplevelsen kan vara att göra goda snacks som du kan tugga på till matchen. Här hittar du massa bra recept.

Fotbollsresa 1

Taggar