Det kan finnas många olika anledningar till att man som ägare till ett företag väljer att arrangera en resa med några eller alla av ens anställda. En av de vanligaste anledningarna är kanske att man vill skapa bättre sammanhållning i gruppen. För att resan faktiskt ska fungera som teambuilding, och inte bara bli en semester som du som ägare till företaget bekostar, är det viktigt att fylla resan med aktiviteter. Perfekta aktiviteter är sådana där de anställda måste samarbeta, eller som innebär en fantastisk upplevelse som de sedan kommer att ha gemensamt. Olika äventyrssporter lämpar sig utmärkt för detta. En aktivitet som garanterat kommer att ge personalen adrenalinkickar och som de kommer att prata om länge efter resan är till exempel forsränning. Forsränning passar som aktivitet nästan oavsett vilken budget du har för resan, eftersom det går att göra både i Sverige och utomlands.Woman_playing_beach_volleyball

Något annat som kan förbättra sammanhållningen i gruppen är att du som ledare förbättrar dina ledarskapsförmågor. Hos Advantum Kompetens kan du till exempel gå en ledarskapsutbildning i Stockholm som kommer att ge dig de verktyg du behöver för att skapa en fungerande grupp på arbetsplatsen.

En annan vanlig anledning till att man åker på resa med företaget är att sluta ett avtal med en viktig kund. Sannolikt tar man då inte med sig all personal, utan en liten utvald grupp. En vanlig aktivitet inom affärsvärlden för att socialisera i samband med att man sluter avtal är golf. Därför kan det vara en god idé att välja ett resmål som är känt för sina golfbanor, till exempel Spanien, Portugal eller Turkiet. Om du tycker att det är svårt att arrangera resan på egen hand kan du ofta anlita något av de större charterbolagen för en företagsresa till dessa klassiska turistresmål.

Många företag väljer också att förlägga sina konferenser utomlands, för att förena nytta med nöje. En vanlig lösning är då att man håller konferensen på förmiddagarna, och har eftermiddagarna fria att njuta av de aktiviteter och sporter som finns tillgängliga på resmålet, till exempel beachvolleyball, surfing och vindsurfing. Vanliga resmål för konferensresor är Gran Canaria, Teneriffa, Fuerteventura, Kreta, Rhodos och Egypten, och om ni vill åka till något av dessa resmål kan ni sannolikt få hjälp av ett charterbolag med att anordna resan.

Taggar